Ga naar Content

Bewoners Haarlem opgeschrikt door autobranden: 'Het is hier altijd party-time'

HAARLEM Flinke knallen hebben bewoners bij de Werfstraat in Haarlem een onrustige nacht bezorgd. Twee auto's brandden volledig uit en één raakte zwaar beschadigd. "Geen auto staat hier veilig."

De schade is vanochtend goed te zien. Simone de Jong wil beginnen met haar werk bij een leerwerkbedrijf in de straat, maar stuit op de uitgebrande auto's: "Ik ben stomverbaasd en geschrokken."

Andere bewoners zijn minder verbaasd, omdat hangjongeren vaker voor problemen zorgen. Een paar maanden geleden ging ook al een scooter in vlammen op. "Autoramen gaan ook weleens kapot of er worden dingen uit auto's gehaald." Een andere vrouw: "Het is net party-time hier. Muziek, drinken, er gebeurt van alles."

Rode Vespa
De politie begon vannacht al snel een burgernetactie op basis van een getuige. Politiewoordvoerder Kelly Dekker: "Die getuige zag drie jonge mannen in de straat, waarvan één er op een rode Vespa scooter vandoor ging. Het kan zijn dat deze mannen meer weten over de brand of dat zij de verdachten zijn die wij zoeken."

De politie is vandaag druk bezig met het onderzoek, maar de drie jonge mannen en de rode Vespa zijn nog niet gevonden. De politie is op zoek naar getuigen. Bewoners worden opgeroepen om bij verdachte situaties de politie in te schakelen.