Ga naar Content
Noord-Holland

Robert Molenaar per direct weg bij FC Volendam

24 april 2017, 11.35 uur · Aangepast 24 april 2017, 16.47 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

VOLENDAM FC Volendam heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van trainer Robert Molenaar. Dat heeft de club vanochtend bekendgemaakt.

Zijn assistenten Johan Steur en Berry Smit maken het seizoen af. De Roosendaler was aan zijn tweede en laatste seizoen bezig. Vorig seizoen won Molenaar de eerste periodetitel, maar slaagde de club er niet in via de nacompetitie te promoveren.

Lees ook: Henk Kras: "Zelfde doemscenario als vorig jaar dreigde"

Lees ook: Robert Molenaar: "Volendam speelt paniekvoetbal"

Ook dit seizoen gaat FC Volendam voor een plek in de eredivisie spelen, maar de resultaten en het spel laten de laatste weken te wensen over. Van de laatste elf competitiewedstrijden wonnen de Volendammers er maar twee.

Desondanks staat de ploeg nog op de vijfde plaats in de Jupiler League, op dit moment nog net hoog genoeg om de eerste ronde van de nacompetitie te mogen overslaan. FC Volendam speelt vrijdag thuis tegen MVV en sluit de reguliere competitie af met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De wegen van FC Volendam en Robert Molenaar zouden sowieso scheiden na dit seizoen. Een maand geleden maakte Molenaar bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen bij de club. Het was zijn eerste klus als trainer in het betaalde voetbal.

Lees ook: Robert Molenaar stopt als trainer bij FC Volendam