Ga naar Content
Noord-Holland

In beeld: de sportkampioenen van Noord-Holland

23 april 2017, 21.53 uur · Aangepast 24 april 2017, 13.27 uur
Door: · Foto:

NOORD-HOLLAND In veel amateurklassen in het voetbal, hockey, volleybal en vele andere sporten zijn inmiddels de beste teams en sporters van het jaar bekroond. Dat verdient een plek in onze eregalerij! In een oproep vroegen wij jullie om kampioenfoto's te sturen, en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Hieronder een selectie van de kampioenen van Noord-Holland:

Dit zijn de meiden van de basketbalvereniging in Volendam. Het is het eerste jaar dat ze meedoen aan de competitie onder 12 jaar, en ze zijn meteen al kampioen geworden. Wat een topprestatie! 

abc5media_image_0

Deze stoere dame heeft het in haar eentje geflikt: gisteren is zij Europees Kampioen geworden in het kickboksen in de C-klasse tot 54 kilogram. Gefeliciteerd, Alyssa Leek. 

abc5media_image_0

Dit is de kampioensfoto van korfbalvereniging ADOS uit Hoorn. Zij hebben na een spannende beslissingswedstrijd het kampioenschap in de tweede klasse behaald.  

abc5media_image_0

Dit zijn de voetbalmeiden van SV Diemen. Zij zijn in de tweede klasse onder de 17 jaar kampioen geworden. Van harte!

abc5media_image_0

Dit voetbalteam van VV de Zouaven uit Grootebroek, met heel veel jongens en één meisje, mag zich ook kampioen noemen! Zij wonnen de strijd in de vierde klasse onder de 15 jaar. 

abc5media_image_0

Jade, Zinah, Noëlle, Sil, Kim, Floor, Brecht, Senna, Indy & Indy van de eerstejaars C-meiden volleybal moesten het voor hun laatste wedstrijd opnemen tegen oudere tegenstanders. Een trotse fan schrijft: "Als je op Texel komt en de meiden daar lachend zeggen: "O, tegen jullie kleintjes zullen we wel niet zo hard slaan" en dan toch binnen een uur met 4-0 winst op de boot terug zitten! Gewoon kampioen worden in de hoofdklasse B-poule!"

abc5media_image_0

En bij ZV Noodkop hebben ze zelfs twee teams die kampioen zijn geworden in het waterpolo. Dit gemengde team, EG1 onder de 11 jaar, ging er met de hoofdprijs vandoor.

abc5media_image_0

En hun verenigingsgenoten, CJ1 onder de 15 jaar, mochten ook een gouden plak omhangen. Goed gedaan!

abc5media_image_0