Ga naar Content

"Je ouders moeten bellen omdat het huis in de fik staat, dat is heel moeilijk"

ALKMAAR De bewoners van één van de twee woningen in de Alkmaarse woonboerderij die vanavond in vlammen opging, zijn op vakantie. Hun zoon Alwin hield tijdens hun afwezigheid een oogje in het zeil. "Je ouders moeten bellen omdat het huis in de fik staat, dat is heel moeilijk."

Alwin vertelt dat hij in de woning was toen de brand uitbrak. "Ik was boven op zolder, aan het gamen. Ik had een headset op m'n hoofd en op een gegeven moment werd het heel erg warm." 

Lees ook: Grote brand in woonboerderij Alkmaar: sluit ramen en deuren

Omdat hij ook brandlucht rook, deed hij het raam open. "Toen zag ik aan de linkerkant dat alles in de fik stond. Toen ben ik zo snel mogelijk naar beneden gelopen, heb de hond uit het huis gehaald, in de auto gestapt en hiernaartoe gereden en 112 gebeld."

Alwins ouders hebben hun vakantie inmiddels afgebroken. "Ik ben een beetje in shock nog, ik heb hier toch best wel lang gewoond, dus dan heb je veel herinneringen." 

Lees ook: Woonboerderij Alkmaar verloren door brand, brandweer laat pand uitbranden

Hoop dat er nog iets aan persoonlijke of waardevolle bezittingen te redden valt, heeft hij niet. "Ik denk het niet, ik denk dat alles kapot is." Eerder op de avond besloot de brandweer dat ze het pand gecontroleerd laat uitbranden.  

Foto: NH/Maurice Amoureus