Ga naar Content

Woonboerderij Alkmaar verloren door brand, brandweer laat pand uitbranden

ALKMAAR De woonboerderij in de Alkmaarse Westerstraat waar vanavond brand uitbrak, moet als verloren worden beschouwd. De brandweer laat de twee-onder-een-kapwoning momenteel gecontroleerd uitbranden.

Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Twitter. De brand in de woonboerderij brak rond 18.00 uur uit, waarna de brandweer direct met groot materieel ter plaatse kwam. Al snel werd duidelijk dat er niemand meer binnen was en niemand gewond was geraakt.

De brandweer laat de boerderij aan de #Westerstraat in #Oudorp gecontroleerd uitbranden.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) April 22, 2017

Rookpluimen
Al snel kwamen er al dikke rookpluimen onder het rieten dak vandaan. Niet veel later sloegen er ook vlammen uit het dak. Omdat de dikke rook zich snel door de wijk verspreidde, kregen buurtbewoners het advies om ramen en deuren te sluiten. Ook werd een deel van de wijk afgezet. 

Lees ook: Grote brand in woonboerderij Alkmaar: sluit ramen en deuren

Kort daarna ontvingen ook omwonenden in een grotere straal in een NL Alert. Ook daarin werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.  

Niet te redden
Na een paar uur blussen bleek dat het pand niet meer te redden viel. Bij enkele woningen naast de brandende woonboerderij is zoveel rook naar binnen getrokken dat de bewoners pas terug mogen als hun huizen zijn geventileerd. Tot die tijd worden ze opgevangen bij bar Nico. 

Hoe lang het duurt voordat het pand volledig is uitgebrand, is niet bekend.