Ga naar Content
Noord-Holland

LIVE: Bloemencorso trekt door de provincie

22 april 2017, 14.02 uur · Aangepast 22 april 2017, 18.03 uur
Door: · Foto: Annick van der Peet / NH

HAARLEM Twintig praalwagens, meer dan dertig met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, plus verschillende muziekkorpsen. Het zijn de ingrediënten van het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek, het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, en tevens het enige corso met uitsluitend bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen.

Mediapartner Haarlem105 doet vanaf 12.00 uur live verslag van het evenement, dat rond 17.00 uur de grens van Zuid- naar Noord-Holland bereikt. Klik hier om mee te luisteren.

Miljoen bezoekers
De bonte stoet trekt vanaf vanmorgen van Noordwijk naar Haarlem. Aan belangstelling geen gebrek: jaarlijks staan honderdduizenden mensen langs de kant van de weg. Vorig jaar telde de organisatie maar liefst 1 miljoen bezoekers. De ANWB waarschuwde eerder deze week al voor verkeershinder op de wegen van en naar het corso en de Keukenhof.

Het thema van het bloembollencorso is Dutch Design, dat inspeelt op de nationale en internationale aandacht voor de Nederlandse kunststroming De Stijl die 1917 werd opgericht.

Het corso komt vanavond rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Morgen staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan opgesteld.