Ga naar Content
Noord-Holland

Hoe staat het nu met voormalige V&D panden?

21 april 2017, 16.25 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Het is bijna een jaar geleden dat het laatste filiaal van de V&D voor goed zijn deuren sloot. Sommige panden van de voormalige winkelketen staan nog leeg, maar andere hebben inmiddels een nieuwe invulling gekregen. Hieronder een overzicht van hoe de panden er nu bij staan in de provincie:

Alkmaar
Warenhuis Topshelf opende vorige week vrijdag haar deuren in het voomalige V&D-pand aan de Laat in Alkmaar. Op 14 maart 1927 gingen hier de deuren van de Alkmaarse Vroom & Dreesmann-vestiging voor het eerst open.

Amstelveen
Hier komt in 2018 een vestiging van Hudson's Bay. De Canadese warenhuisketen is druk op zoek naar personeel en claimt dat haar komst in heel Nederland zo'n 2.500 nieuwe banen moet creëren.

Amsterdam Kalverstraat
Een van de oudste warenhuizen van de V&D in de Kalverstraat staat nog leeg. Volgens geruchten wordt het bovenste deel ingevuld met kantoren, maar blijft de begane grond een winkelruimte.

Lees ook: Alkmaar krijgt chique warenhuis met inpakatelier

Amsterdam-Noord
Het pand in Amsterdam-Noord heeft ook nog geen nieuwe invulling. De vastgoedeigenaar, Urban Interest, zegt wel dat er nieuwe plannen zijn voor het pand. Daar moet over een maand meer duidelijkheid over zijn.

Beverwijk
Op de plek van een voormalig V&D-filiaal in Beverwijk zat tijdelijk een WoonXL. Wat daar nu gaat komen, is nog onduidelijk.

Den Helder
Het pand in Den Helder staat nog leeg.

Haarlem
Ook hier komt een vestiging van Hudson's Bay.

Haarlem Schalkwijk
In Haarlem Schalkwijk wordt het voormalige V&D-pand een woontoren met grootschalige horeca op de begane grond. Dit zit nog in de planfase, maar stedenbouwkundigen zijn er druk mee bezig.

Hilversum
Het oud-warenhuis van de V&D in Hilversum heeft nog geen nieuwe invulling.

Lees ook: Warenhuizen Hudson's Bay Haarlem en Amstelveen in 2018 open

Hoofddorp
Ook in Hoofddorp maakt de V&D plaats voor een filiaal van Topshelf.

Hoorn
Hier staat het pand ook nog leeg.

Purmerend
In Purmerend is het leegstaande pand van de failliete winkelketen ingevuld door een Albert Heijn, een restaurant en een lunchroom.

Zaandam
De Zara heeft op 2 maart in Zaandam het voormalige pand van Vroom & Dreesmann ingevuld.