Ga naar Content
Noord-Holland

Kuzu (Denk) laat zorgbuddy in de kou staan

20 april 2017, 20.44 uur · Aangepast 20 april 2017, 21.06 uur
Door: · Foto: Pixabay.com

PURMEREND In het kader van een initiatief van de Patiëntenfederatie kregen Tweede Kamerleden een patiënt "cadeau" om een beter beeld te krijgen van de zorgpraktijk. Maar niet alle politici toonden interesse voor de situatie van mensen die vanwege ziekte sterk afhankelijk zijn van de zorgsector.

Mehmet Uygun uit Purmerend was door de Patiëntenfederatie aan Tunahun Kuzu van Denk gekoppeld. Hij is diabetespatiënt en was uitgenodigd om Kuzu gisteren in perscentrum Nieuwspoort te vertellen over zijn ervaringen met de zorg. "Leuk om zoiets mee te maken", vertelt Uygun over zijn deelname aan het evenement. 

Minder leuk was dat de hem toegewezen 'buddy' een van de politici was die niet kwamen opdagen. "Een partij had zich afgemeld wegens een drukke agenda", vertelt de Purmerender. "De rest had niets laten horen."

Miscommunicatie
Jammer, want volgens Uygun zijn er nog veel problemen in de zorg. "Miscommunicatie tussen meer kwetsbare groepen en behandelende artsen", is daar volgens hem een van. "We merken dat de patient niet helemaal gehoord wordt." 

De diabetespatiënt is teleurgesteld door het gebrek aan respons van de kamerleden. "We begrijpen dat ze een drukke agenda hebben, maar dit geeft wel aan waar de prioriteiten liggen."