Ga naar Content
Noord-Holland

Eindexamenstunt loopt uit de hand: politie grijpt in

20 april 2017, 11.58 uur · Aangepast 20 april 2017, 13.02 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media / Nickelas Kok

AMSTELVEEN Een eindexamenstunt op het Keizer Karel College in Amstelveen in dusdanig uit de hand gelopen, dat de politie eraan te pas moest komen om de boel te sussen.

Even na 6.00 uur kreeg de politie een melding van de stunt. De school, gevestigd aan de Elegast, was op dat moment nog niet open. Op het schoolplein troffen agenten een groep van zo'n 150 leerlingen aan, die grote hoeveelheden wc-papier over bomen en een busje hadden gegooid. Ook was een toegangshek vastgemaakt met fietssloten, waardoor niemand het plein op of af kon, en hadden de leerlingen vuurwerk af laten gaan en met meel en eieren gegooid. 

Lees ook: School in verlegenheid na optreden stripper

De politie heeft de groep uiteen gedreven, waarna medewerkers van de school het plein hebben opgeruimd. De school gaat aangifte doen van de vernieling. Zodra die binnen is, zal de politie onderzoek doen. 

Een woordvoerder van de politie benadrukt dat de situatie niet dreigend was. Volgens de rector van de school, Elisabeth Pels Rijcken, valt de schade mee. "We hebben de politie gebeld, omdat de leerlingen het plein niet wilden verlaten. We hebben alles weer onder controle, de lessen kunnen straks gewoon starten." 

Rookbom
Drie jaar geleden liep een eindexamenstunt bij het Keizer Karel College ook al uit de hand. Tijdens een verrassingsoptreden van dj Martin Garrix werd er een rookbom afgestoken. Een aantal leerlingen raakten toen gewond.