Ga naar Content
Noord-Holland

Poes komt thuis met kogel in kop: "Ze was er bijna niet meer geweest"

19 april 2017, 14.55 uur · Aangepast 19 april 2017, 15.07 uur
Door: · Foto: Marijke Dorlandt-Lam

HILVERSUM Marijke Dorlandt-Lam uit Hilversum deed gisteren een nare ontdekking toen haar kat binnenkwam van een rondje door de achtertuinen in de buurt. Het arme dier had een kogeltje in haar kop vlak naast haar oog.

Geschokt plaatst Marijke een bericht in de Facebookgroep 'Je bent Hilversummer als'. "In Hilversum-Noord in de omgeving van de Outshoornlaan woont waarschijnlijk iemand die het niet fijn vindt om een kat in zijn tuin te hebben", schrijft ze. "Onze poes is gisteren beschoten met een luchtbuks."

"Gelukkig is deze beland op het bot van haar oogkas", gaat ze verder. "Iets lager en ze was haar oog kwijt geweest. Iets meer naar links en ze was er niet meer geweest."

Ze is blij dat de wond goed zichtbaar was en ze zo snel mogelijk met haar kat naar de dierenarts kon gaan. "Zo'n klein rotkogeltje kan veel schade aanrichten, zo niet doden, zonder dat je een tijd misschien iets door hebt!"

Marijke laat aan NH Nieuws weten dat het gelukkig nu goed gaat met haar kat. "Ze gaat zelfs al weer naar buiten", zegt ze. Verder laat ze weten dat ze inmiddels aangifte heeft gedaan bij de politie. Die stelt een onderzoek in.