Ga naar Content
Noord-Holland

Inbrekers nemen knuffel en laptop mee uit woning

19 april 2017, 14.39 uur · Aangepast 19 april 2017, 15.40 uur
Door: · Foto: Shutterstock

WIJK AAN ZEE De politie heeft een 29-jarige vrouw en een 28-jarige man aangehouden die een woning aan de Tappenbeckstraat in Wijk aan Zee compleet overhoop hebben gehaald.

Het tweetal had flink huisgehouden in de woning, toen de bewoners rond 22.45 uur thuiskwamen. Toen ze gestommel op de bovenverdieping hoorden en riepen wie er in huis was, kwam het tweetal uit Hoevelaken de trap aflopen. 

Met een fles drank in de hand verliet het duo het huis. Later bleek dat ze niet alleen de woonkamer, maar ook de bovenverdieping en de zolder hadden doorzocht en een laptop hadden meegenomen. Vreemd genoeg hadden ze twee tassen vol gestolen spullen in het huis achtergelaten. 

Knuffel
Om de verdachten op te sporen, verstuurde de politie een Burgernetbericht. Niet veel later bleek dat ze op de Binnenduinrandweg liepen, waar ze werden aangehouden. Beiden waren onder invloed van alcohol. De vrouw bleek bovendien een knuffel bij zich te hebben die ze uit de woning had meegenomen. Beide verdachten zijn voor verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.