Ga naar Content

Quincy (19) heeft een verstandelijke beperking en vond toch haar droombaan

AMSTELVEEN Quincy loopt stage bij de lunchroom Puur & Lekkerrr in Amstelveen. Als haar stage is afgelopen mag ze in loondienst blijven werken. Voor Quincy is dat een droom die uitkomt.

Quincy voelt zich helemaal thuis in de lunchroom en is ervan overtuigd dat ze het werk net zo goed kan doen als ieder ander. "Ik wil gewoon laten zien dat mensen met een beperking ook kunnen werken", vertelt ze terwijl ze enkele sinaasappels perst.

Wat het bijzonder maakt is dat Quincy zelf haar werkgever heeft uitgekozen. De lunchroom is geen sociale werkplaats en valt ook niet onder de participatiewet. Toch is het voor eigenaresse Alphonsien Leenders van Puur & Lekkerrr vanzelfsprekend dat Quincy een baan krijgt. "Als zij hetzelfde werk kan doen als een ander, waarom zou zij dan geen normaal betaalde baan kunnen krijgen. Daar heb je geen subsidie voor nodig." 

"Quincy kan het werk goed aan en ze vindt het leuk. En dat is het belangrijkste", vervolgt Alphonsien. "Er zijn een paar dingen die ze misschien wat langzamer doet, maar dat calculeer je gewoon in, daar hebben we voor gekozen en dat doen we gewoon."

Trots
Quincy's stagecoördinator Adrie van Erp van het VSO Alphons Laudy is trots op Quincy. "Dat onze leerlingen een baan krijgen na hun stage gebeurt bijna alleen bij grote bedrijven en zelden bij kleine bedrijven. En dat maakt het zo uniek."

Maar het trotst van iedereen is Quincy zelf. "Ik vind het gewoon zelf leuk om te zien dat ik dit kan. En ook krijg ik heel veel complimentjes hier, dat ik het goed doe. Daar word ik heel blij van."