Ga naar Content
Noord-Holland

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding inbreker in Naarden

17 april 2017, 23.20 uur · Aangepast 18 april 2017, 15.05 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NAARDEN Op de Verlengde Fortlaan in Naarden is gisteravond bij een klopjacht op twee inbrekers een waarschuwingsschot gelost door de politie. Twee 17-jarige jongens uit Bussum zijn aangehouden.

De inbrekers sloegen toe rond 20.10 uur. De twee verdachten gingen er daarna vandoor. Agenten wisten één van hen aan te houden. Tijdens die aanhouding losten zij een waarschuwingsschot. 

Een getuige was na het melden van de inbraak achter de twee verdachten aangereden. Hij zag hoe ze het bos inliepen richting hockeyvelden in de buurt.

Waarschuwingsshot
Een van de verdachten liep het moerasgedeelte van het bos is. Hij rende weg en sprong het water in toen een agent hem wilde aanhouden. Toen de verdachte niet reageerde, loste een agen een waarschuwingsschot, waarna de inbreker naar de kant zwom en werd aangehouden.

De tweede verdachte werd in de struiken aangetroffen na inzet van een politiehelikopter en een politiehond. De hond beet de verdachte in zijn arm.

Beide jongens zitten vast.

Rond 20.10 u Verlengde Fortlaan #naarden inbraak in woning. 2 verdachten weg, 1 verdachte aangehouden. Bij aanhouding waarschuwingsschot 1/2

— Gooi en Vechtstreek (@PolitieDGV) April 17, 2017

Gelost door politie. Zoekactie ism @DePolitieheli naar 2e verdachte. #inbraak #naarden 2/2

— Gooi en Vechtstreek (@PolitieDGV) April 17, 2017

Ook 2e verdachte inbraak #naarden aangehouden met behulp van @politieheli! Beide verdachten zitten vast, verder onderzoek vindt plaats.

— Gooi en Vechtstreek (@PolitieDGV) April 17, 2017