Ga naar Content

Martijn wil eerste Nederlandse Krav Maga-expert ooit worden

HAARLEM Martijn Bos uit Haarlem doet op 21 mei aanstaande als eerste Nederlander in Israël examen Krav Maga Expert. In aanloop hiernaartoe wil hij iedereen die fysiek en mentaal sterker wil worden, inspireren via zijn ‘online roadshow’ Road2e4.nl.

Krav Maga is een zelfverdedigingskunst die in het Israëlisch leger is ontwikkeld en wereldwijd in meer dan tachtig landen wordt onderwezen. Bos: "Iedereen kan Krav Maga leren en hiermee zijn of haar veiligheid en zelfvertrouwen vergroten."

Krav Maga is in Nederland enorm in populariteit toegenomen de afgelopen jaren. In zijn trainingscentra verspreid over vier steden, traint Bos regelmatig nieuwe deelnemers. Nu vindt hij het echter tijd voor een volgende stap. 

Inspireren
"Buiten Israël heeft geen enkele wereldburger ooit een hoger level behaald", stelt Bos. "Als ik voor dit examen in mei slaag, behoor ik als Nederlander tot één van de hoogst gecertificeerde instructeurs ter wereld. Een unieke aangelegenheid dus, waar ik hard voor moet werken."

Hij gelooft erin dat iedereen kan leren fysiek en mentaal sterker te worden. "Daarom besloot ik mijn voorbereiding op dit grote examen met zoveel mogelijk mensen te delen via mijn ‘online roadshow’ Road2e4.nl. Zo laat ik zien hoe ik train, wat ik eet, wat ik ervoor laat of juist onderneem. Ik wil anderen inspireren. Ik deel mijn ervaringen en kennis als Krav Maga expert en als mental coach."

abc5media_video_0

Foto: