Ga naar Content
Noord-Holland

Luguber: schaap geslacht en gevild in weiland Halfweg

16 april 2017, 13.59 uur · Aangepast 16 april 2017, 23.12 uur
Door: · Foto: Politie / Arjen Schut

HALFWEG Aan de Haarlemmerstraatweg in Halfweg is vanmorgen een gruwelijke ontdekking gedaan. In een weiland lagen de resten van een gevild en geslacht schaap.

De eigenaar van het dier ontdekte de gruweldaad vanmorgen, toen hij bij zijn vijf dieren ging kijken. De man was gisteren rond 17.30 uur nog bij de dieren geweest en toen waren ze allemaal nog in leven. Vanmorgen trof hij het bloedbad aan.

Op een foto die de politie op Twitter verspreidde, is alleen de bebloede vacht van het dier nog te zien. Ernaast liggen vier zwarte pootjes. 

Vreselijke melding #Haarlemmerstraatweg#Halfweg. Schaap vannacht gewoon geslacht in het land...#aangifte is gedaan..#hoeziekbenje. pic.twitter.com/547NEpGnHV

— Arjen Schut. (@POL_ASchut) 16 april 2017

Het is nog niet duidelijk wie de slachtpartij op zijn geweten heeft. De politie heeft sporenonderzoek gedaan, maar door het slechte weer van vannacht kon ze daar niet veel uit opmaken. 

Hoewel het dier op een afgelegen plek stond, hoopt de politie dat er mensen zijn die iets verdachts hebben gezien of gehoord tussen gisteravond 17.30 uur en vanmorgen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.