Ga naar Content
Noord-Holland

NS timmert aan het spoor: let op extra reistijd

14 april 2017, 13.02 uur · Aangepast 14 april 2017, 13.53 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Moïra van Sas

NOORD-HOLLAND Treinreizigers opgelet: NS timmert tot en met aankomende dinsdag weer flink aan de weg. Houd dus rekening met aangepaste dienstregelingen en extra reistijd.

De wegwerkzaamheden vinden vooral plaats rond Amsterdam Centraal.

De intercity richting Berlijn kan hierdoor niet rijden tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort. De NS adviseert reizigers tussen Amsterdam en Amersfoort om via Utrecht Centraal te reizen met binnenlandse treinen. Hierbij moeten reizigers rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Deze werkzaamheden duren tot en met dinsdagochtend 11.00 uur. 

Bussen
Ook reizigers die reizen via Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid-Weesp-Lelystad Centrum en Amersfoort Schothorst, ondervinden hinder van de werkzaamheden. De NS zet bussen in om reizigers te vervoeren. De spoorwegmaatschappij geeft aan dat reizigers via het metronetwerk kunnen reizen. De extra reistijd kan hier oplopen tot een half uur. Dit duurt tot en met aankomende maandag. 

Lees ook: Paasdrukte op de weg: dit zijn de grootste knelpunten

Verkeer
Ook op de weg wordt er dit paasweekend extra drukte verwacht. De 'paasuittocht' is gister al begonnen, en zal vandaag waarschijnlijk nog wat extra drukte op de weg veroorzaken, voornamelijk richting Texel.

Wie op Eerste of Tweede Paasdag over de N207 en N208 moet, moet zich ook voorbereiden op een langere reistijd, in verband met veel toeristen die zich verplaatsen naar de Keukenhof.