Ga naar Content
Noord-Holland

Piepkleine Amsterdamse studentenkamer (15 m2) verkocht voor 150.000 euro

14 april 2017, 09.45 uur · Aangepast 14 april 2017, 12.12 uur
Door: · Foto: Funda

AMSTERDAM Met de huizenprijzen in Amsterdam loopt het de spuigaten uit. Dat bewijst een recent verkochte studio aan de Prinsengracht maar weer. Het stulpje van slechts 15 vierkante meter is verkocht voor 150.000 euro.

De kleine kamer bevindt zich op de tweede verdieping van een grachtenpand op een van de duurste plekken van Nederland. Het minuscule 'huis' zonder tuin is volgens het makelaarskantoor verkocht voor meer dan de vraagprijs. Dat schrijft de Telegraaf.

Lees ook: Amsterdamse kelder staat te koop voor bijna drie ton

Het  kamertje heeft een groot raam, een kleine ingebouwde keuken en een douche. Of de studio gekocht is door een expat of door een rijke vader voor zijn zoon of dochter, is niet bekend. Maar het lijkt haast onwaarschijnlijk dat iemand anders zoveel geld zou neertellen voor de kamer. "Het leent zich uitstekend als pied-à-terre of voor een studerend kind", zo staat omschreven op Funda.

Lees ook: VIDEO: Makelaar uit de kleren om woonboerderij te promoten

Naast de vraagprijs van 150.000 euro betaalt de huiseigenaar maandelijks ook nog eens 119 euro aan servicekosten. Benieuwd naar alle foto's? Bekijk ze op Funda.