Ga naar Content

Alkmaar krijgt chique warenhuis met inpakatelier

ALKMAAR Er heerst volop bedrijvigheid in het statige pand van V&D aan de Laat in Alkmaar. Komende vrijdag opent warenhuis Topshelf er de deuren.

Op 14 maart 1927 gingen de deuren van de Alkmaarse Vroom & Dreesmann-vestiging voor het eerst open. Hoe het afliep weten we inmiddels allemaal. Maar vrijdag krijgt Alkmaar op die plek weer een warenhuis: Topshelf.

Koortsachtig
Mediapartner Alkmaar Centraal snuffelde vandaag alvast rond in het voor de Laat in Alkmaar zo kenmerkende gebouw. Overal waar je kijkt, wordt woensdagochtend koortsachtig gewerkt. 

Lees ook: Dit gaat er gebeuren met de oude V&D-panden in Noord-Holland

Toch zijn de contouren al duidelijk met paskamers die in plaats van claustrofobie een beleving van 'zelfverwennerij' oproepen. Opvallend is ook het inpakatelier(!) waar je cadeau gegarandeerd een verzorgde uitstraling van krijgt.

Video #163649

Glas-in-lood-ramen
Het pand zelf is onder handen genomen. Op de tweede verdieping kun je weer door de authentieke ramen naar buiten kijken en op de derde verdieping zijn de glas-in-loodramen weer zichtbaar.

Vrijdag om 11 uur wordt de winkel feestelijk geopend. Een uur eerder mag Topshelf-oprichtster Inge van Kemenade de Alkmaarse kaasmarkt openen.

Foto: Alkmaar Centraal