Ga naar Content

Auto versus fiets: wie is vanuit Almere sneller in Amsterdam?

MUIDERBERG Er wordt door Rijkswaterstaat hard gewerkt aan het knooppunt Muiderberg. Totdat het klaar is, is stilstaan waarschijnlijk de grootste frustratie van de automobilisten die dagelijks het traject Almere - Amsterdam rijden. Het staat vol files. NH Nieuws onderzocht of dat niet sneller kan en organiseerde een elektrische battle.

Twee NH-coureurs gaan met elkaar de strijd aan. Floris rijdt over de snelweg en Carlijn neemt met haar e-bike een speciaal fietspad. 

File
Na nog geen twee minuten rijden kan Floris achteraan aansluiten in de file op de A6, terwijl Carlijn rustig langs alle files fietst. "Het is eigenlijk best lekker, lekker ontstpannend", vertelt ze. Een kwartier later is Floris nog geen vier kilometer opgeschoten.

Precies om deze reden pakt Rijkswaterstaat dit traject momenteel grondig aan, wat tijdelijk voor nóg meer oponthoud zorgt. "Er komen hier tientallen extra rijstroken om te zorgen dat er extra verkeer afgewikkeld kan worden. Ik kan niet beloven dat files volledig tot het verleden tijd behoren, maar we verwachten vanaf de zomer dat de automobilisten minder vertraging bij Muiderberg gaan hebben", vertelt Niels van den Brink aan NH Nieuws. 

Uitslag
Ondertussen zit Floris al meer dan een uur in de auto voordat hij Amsterdam binnenrijdt. "Dat schoot helemaal niet op en ik denk dat ik de race ook ontzettend dik verloren heb". 

Dat zag Floris goed, want Carlijn heeft hem ingehaald en wint overtuigend. Ze is vier minuten sneller bij het eindpunt, station Holendrecht in Amsterdam. Floris deed ruim 1 uur en 14 minuten over een stuk van 26 kilometer, terwijl Carlijn het fietste in 1 uur en 10 minuten. 

Foto: NH