Ga naar Content
Noord-Holland

Ajax neemt geen extra veiligheidsmaatregelen na aanslag spelersbus Borussia Dortmund

12 april 2017, 13.40 uur · Aangepast 12 april 2017, 14.06 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

AMSTERDAM De gerichte aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund is voor Ajax voorlopig geen reden om extra veiligheidsmaatregelen te nemen rond het thuisduel van morgenavond met Schalke 04 in de Europa League. "Want het dreigingsniveau is op dit moment niet anders dan de laatste maanden", reageert een woordvoerder van de club.

Ajax nam wel maatregelen toen het het dreigingsniveau voor het laatst werd opgeschaald na de aanslagen van november 2015 in Parijs. Sindsdien lopen er meer getrainde honden tijdens wedstrijden in de ArenA. Ook worden er nog meer mensen gefouilleerd en moeten bezoekers ook de inhoud van hun tassen laten zien.

"Huidige richtlijnen"
"We weten nu nog niet uit welke hoek die aanslag komt", reageert de woordvoerder van Ajax. "Maar ongeacht wie hiervoor verantwoordelijk is, we vinden het vreselijk voor iedereen die in de bus zat, hun familie en vrienden. En natuurlijk ook voor de mensen die in het stadion zaten en er misschien vanavond niet bij kunnen zijn. Maar wat betreft veiligheid houden wij ons nog aan de huidige richtlijnen."

Ajax weet inmiddels dat de UEFA vandaag met nieuwe richtlijnen rond de kwartfinales in de Europa League komt. Daarnaast staat er nog een reguliere ontmoeting tussen de politie van Amsterdam en Gelsenkirchen op het programma. "Maar zoals het er nu voorstaat, verwachten we niet dat we extra maatregelen moeten nemen", stelt de woordvoerder.