Ga naar Content

VIDEO: Damesvoetbalteam redt schaap uit sloot tijdens rust

LIMMEN De meiden van VV Limmen vrouwen 2 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen GSV Grootschermer, toen ze in de rust een schaap in nood hoorden mekkeren. Ze twijfelden geen moment en schoten het dier te hulp.

Barbara, haar zus Marcella en Astrid zagen dat het schaap met zijn hoofd vastzat en kwam direct in actie. "Het was zo zielig. We wisten niet van wie het schaap was en wilden hem helpen", vertelt Barbara. "We deden onze schoenen en sokken uit en sprongen de sloot in. Na een tijdje lukte het ons het schaap te bevrijden."

Lees ook: Schaap en vijf lammetjes dood door brand boerderij, meisje redt de rest

De dames hadden met z'n drieën moeite het grote beest uit de modder te krijgen, maar ze deden het met liefde. "Het water stonk verschrikkelijk en het was best zwaar, maar we moesten hem gewoon helpen", vertelt Barbara. 

Na de reddingsactie trokken de drie schone sokken aan en werd er gewoon weer verder gevoetbald. "Met het schaap gaat alles goed", weet Barbara. "Ik ben 's avonds nog even wezen kijken en toen zag ik 'm staan hoor, met die bruine modderige vacht."

Foto: Barbara Neelen