Ga naar Content
Sport

Terpstra geeft op na val in Parijs-Roubaix

9 april 2017, 16.42 uur · Aangepast 10 april 2017, 13.17 uur
Door: · Foto: Pro Shots/George Deswijzen

ROUBAIX Niki Terpstra heeft zondag Parijs-Roubaix voortijdig verlaten na een valpartij. De wielrenner van Quick-Step stond op het punt na een lekke band weer aan te sluiten bij de groep favorieten toen hij onderuit ging. De Assendelfter probeerde zijn weg nog te vervolgen, maar stapte ruim 100 kilometer voor de finish af.

Terpstra won Parijs-Roubaix in 2014. Hij was vandaag de schaduwkopman naast Tom Boonen, de viervoudig winnaar die zondag zijn loopbaan beëindigt.

"Op het moment dat ik aansloot, verdween mijn stuur onder me vandaan en lag ik in één keer op de kasseien", vertelde Terpstra bij Sporza. "Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik ben in ieder geval nog blij dat ik op mijn helm ben gevallen en niet op mijn gezicht. Ik ben wel bont en blauw en heb veel snijwonden en schaafwonden. Ik ben flink gehavend, maar ik sta gelukkig nog. Het is flink balen, maar dat is Parijs-Roubaix. Je hebt ook een berg geluk nodig."

Eerder op de dag was ook Amsterdammer Dylan Groenewegen betrokken bij een van de vele valpartijen op de kasseien van het Noord-Franse landschap.

de overwinning van de 'Hel van het noorden' ging naar de Belg Greg Van Avermaet.