Ga naar Content

Flatwoning Zaandam onbewoonbaar door brand: "Zag een vrouw op een brancard met een baby"

ZAANDAM De flatwoning aan de Perim in Zaandam waar vanochtend brandde woedde, is volledig verwoest. Bewoners van naast- en bovengelegen woningen hebben meer geluk: zij kunnen hun woningen weer in.

"We lagen te slapen", vertelt een flatbewoner met een poes in z'n armen tegen NH Nieuws. "Op een gegeven momenten hoorden we zwaailichten, etcetera en toen moesten we naar beneden komen. Blijkbaar was er brand boven." 

Lees ook: Uitslaande brand in flat Zaandam: zeven bewoners naar ziekenhuis

Terwijl de brandweer rond 6.15 uur de vlammenzee te lijf ging, werden de bewoners van boven- en naastgelegen appartementen uit hun woning gehaald en naar buiten gedirigeerd. Uiteindelijk volgden zo'n veertig flatbewoners de verrichtingen van de brandweer vanaf de stoep. 

"Ik zag een vrouw op een brancard met een baby", gaat de flatbewoner verder. "Dus ik denk dat ze rook heeft ingeademd." Die vrouw was niet de enige, want in totaal zeven mensen zijn na rookinhalatie ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Of de gewonden alleen de bewoners van de uitgebrande flat zijn, of dat ook hun buren te veel rook hebben ingeademd, is niet bekend. 

Foto: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen