Ga naar Content
Noord-Holland

Uitslaande brand in flat Zaandam: zeven bewoners naar ziekenhuis

9 april 2017, 09.13 uur · Aangepast 9 april 2017, 10.29 uur
Door: · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

ZAANDAM Op de zevende verdieping van een flatgebouw aan de Perim in Zaandam heeft vanmorgen een uitslaande brand gewoed. Zeven personen hebben rook ingeademd en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak rond 06.00 uit, waarna de brandweer onmiddellijk met groot materieel ter plaatse kwam. Op dat moment sloegen de vlammen al uit de woning en stegen er dikke rookpluimen boven het flatgebouw uit. 

Nadat er een onbekend aantal mensen uit de brandende woning was gehaald, werd met de bluswerkzaamheden gestart. Tegelijkertijd werden de bewoners van de bovengelegen achtste tot dertiende verdieping uit hun woningen gehaald. Zij verzamelden op de stoep voor de flat, om daarvandaan de verrichtingen van de brandweer te volgen.  

Veertig mensen buiten
Na ongeveer drie kwartier was het vuur onder controle, meldde de Veiligheidsregio. De reeds gestarte evacuatie van de bovenburen van het brandende appartement werd desondanks wel doorgezet. Uiteindelijk stonden er zo'n veertig mensen buiten. 

Rond 7.00 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. Omwonden konden daarna ook terug naar hun woning. Het lijkt erop dat alleen de woning waar de brand heeft gewoed onbewoonbaar is, zo laat een brandweerwoordvoerder weten. 

De zeven personen die naar het ziekenhuis zijn gebracht zijn niet ernstig gewond geraakt, benadrukt de woordvoerder. Of zij bewoners van het uitgebrande appartement zijn of buren is niet bekend. 

Brand #Perim #Zaandam is uit. 5 personen gaan richting ziekenhuis voor controle.

— VrZW (@VrZW) 9 april 2017
Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio