Ga naar Content

Kater Brammetje woont op station Weidevenne: "Het is een vreemdganger geworden"

PURMEREND Kater Brammetje gooide een jaar geleden het roer om en koos ervoor de rustige woonkamer van zijn baasje te verruilen voor een meer 'wereldse' omgeving. Hij woont nu op station Purmerend Weidevenne en slijt zijn dagen tussen de reizigers. 

"Het is een vreemdganger geworden", zegt Brammetjes baasje Anneke Rost op het station van Purmerend Weidevenne. Sinds een jaar woont de kater bijna permanent op het treinstation en dat is niet onopgemerkt gebleven. Brammetje is een begrip en begroet de iedere dag de reizigers. Soms zit hij er al om 4.00 uur 's ochtends.

Brammetje is een graag geziene gast op het perron. Vanaf zijn favoriete plekje, onder het bankje op het perron, begroet hij de reizigers. "Ik vind het hartstikke gezellig zo'n kat", zegt een van de reizigers op het station. "Ik zie hem ook wel eens op het spoor lopen, dat is misschien een beetje gevaarlijk", voegt een ander eraan toe.

De stationskat lijkt het ontzettend naar zijn zin te hebben op zijn stek en het ziet er niet naar uit dat hij binnenkort weer naar huis gaat. Behalve dan om te eten natuurlijk. 

Foto: NH Nieuws