Ga naar Content

Geschorst vanwege de Habiba Challenge: "We hebben nog maar vijf euro opgehaald"

HOOFDDORP Doe je de Habiba Challenge voor een goed doel en word je geschorst. Dit overkwam Damian Amama en Noah Dhandi uit Hoofddorp.

De jongens renden, aangemoedigd door rapper Boef, voor Giro555 in hun onderbroek door de school. Ze moesten zich meteen melden bij de schooldirectie. "We zijn geschorst omdat we anderen afleidden van hun werk tijdens de les. En ze zouden bang zijn dat we de rest van de dag zouden verpesten", vertellen ze aan NH Nieuws.

Lees ook: Habiba-challenge: Leerlingen rennen in boxershort door Hoofddorpse school

Ze vinden dat de school iets te streng heeft gereageerd op hun actie en ze krijgen steun van andere klasgenoten. "Ik vind het een goede actie van de jongens. Of ze het op school hadden moeten doen, dat hoefde misschien niet per se. Maar om ze daarvoor te schorsen vind ik wel te zwaar", zegt een van hen. "Dat ze het gewoon durven heb ik wel respect voor. Het is allemaal voor een goed doel."

Vijf euro
De actie van Damian en Noah is helaas nog geen succes, want ze hebben nog niet veel geld kunnen ophalen. "Nu hebben we vijf euro opgehaald en we hopen dat er nog meer wordt opgehaald. Dus doneer alsjeblieft."

De Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp wilde niet reageren op de schorsing van de leerlingen. Wel is de school bezig met een eigen actie voor Giro555. Een actie met de kleren aan.

Foto: