Jorn Winkel is Blauw-Wit supporter in hart en nieren

PAPENDRECHT Een blauw-wit shirt, een blauwe overall en een megafoon. Zo trekt Jorn Winkel sinds een aantal maanden naar alle wedstrijden van zijn korfbalclub Blauw-Wit. Als supporter juicht hij zijn team naar overwinningen en zweept hij het publiek op. Ook bij de laatste play-off wedstrijd tegen PKC was hij weer aanwezig. Bloedstollend spannend was het, maar met de steun van Jorn en een grote groep fans wist Blauw-Wit de finale te bereiken.

Met een hele bus vol vertrokken de supporters richting Papendrecht. "We hebben alles goed voorbereid. We hebben de trommels en vlaggen mee. Zometeen zetten we die hele zaal op zijn kop", vertelt Jorn. De wedstrijd die ze daarna te zien krijgen, is bloedstollend spannend. In de eerste helft bouwt Blauw-Wit een comfortabele voorsprong op van 21-14, maar in de laatste minuut van de wedstrijd komt PKC terug tot 27-26. Na het fluitsignaal is de vreugde dan ook enorm. "Ik kan dit echt niet beschrijven. Ik denk dat je echt een keer zelf naar Blauw-Wit moet komen om dit mee te maken. Dit is echt een droom", aldus de grootste supporter.