Ga naar Content
Noord-Holland

Veel schade bij grote brand in kelder onder apotheek Alkmaar

4 april 2017, 15.44 uur · Aangepast 4 april 2017, 20.44 uur
Door: · Foto: NH / Anne Klijnstra

ALKMAAR Onder een apotheek aan het Scharlo in Alkmaar woedde vanmiddag een grote brand. Drie naastgelegen panden zijn ontruimd. Er raakte niemand gewond.

Dat meldt een woordvoerster van de Veiligheidsregio aan NH Nieuws. De brand ontstond rond 13.30 uur in een kelderbox en zorgde voor flinke schade. Omdat de rook via de liftschaft omhoog trok hebben de bovenliggende bedrijfspanden rookschade opgelopen. 

Schade
In de ontruimde panden naast de apotheek waren in totaal drie mensen en drie honden aanwezig. Die zijn veilig naar buiten gebracht. Wel is de schade groot. Zo zijn de computers van het in het pand gevestigde 3D-animatiebedrijf verloren gegaan. 

De eigenaar van animatiebedrijf NMTrix neemt de schade op. "Onze 'renderfarm' staat in de kelderbox, dus daar zal wel kortsluiting ontstaan zijn", vertelt hij aan NH-verslaggever Anne Klijnstra. De brand heeft veel schade aangericht. "Er zijn zo'n twintig computers verloren gegaaan. Gelukkig staan onze werkcomputers en server boven, maar het is niet niks."

#Brand in kelder onder apotheek Scharlo #Alkmaar uit. Computers v 3D-animatiebedrijf verloren. Eigenaar vermoedt kortsluiting. Pand gelucht pic.twitter.com/u2LY8DP9tJ

— Anne - NH (@AnneKlijnstra) 4 april 2017

Bij de #brand aan #Scharlo 41 #Alkmaar heeft de kelderbox flinke brandschade opgelopen, de bovenliggende (bedrijfs)panden lichte rookschade.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) 4 april 2017

Brand bij onze overburen aan het Scharlo in Alkmaar pic.twitter.com/JdKXfUmFY4

— Archief Alkmaar e.o. (@ArchiefAlkmaar) 4 april 2017