Ga naar Content
Noord-Holland

Familie miljonair mag alleen villa houden, rest naar goede doelen

4 april 2017, 13.22 uur · Aangepast 4 april 2017, 19.31 uur
Door: · Foto: Shutterstock

KORTENHOEF De familie van de in 2013 overleden miljonair Arend Broekhuis kan geen aanspraak maken op de miljoenen die via diens testament bij goede doelen belandden. Broekhuis was bij zijn volle verstand toen hij zijn testament liet aanpassen, oordeelde de rechter.

Broekhuis liet in 2012 op 81-jarige leeftijd zijn testament aanpassen, schrijft het Algemeen Dagblad. Vanaf dat moment konden zijn vrouw en drie stiefdochters na zijn overlijden alleen nog maar aanspraak maken op het gebruik van Broekhuis' villa in Kortenhoef en een aantal legaten.

Miljoenen
Het leeuwendeel van zijn fortuin schonk Broekhuis echter aan goede doelen. Zowel het Leger des Heils als de Zonnebloem kregen 12,2 miljoen euro toebedeeld van de vermogende filantroop. 

De familieleden die door die keuze een stuk minder bedeeld werden dan gehoopt, stapten naar de rechter. Arend Broekhuis zou niet langer wilsbekwaam geweest zijn op het moment dat hij zijn testament wijzigde, stelden zij.

Onmin
Dat bleek nergens uit, oordeelde de rechter. Uit gesprekken met meerdere vrienden en bekenden van Broekhuis bleek dat hij mentaal prima in orde was toen hij zijn testament wijzigde. Ook kwam daaruit naar voren dat de miljonair de laatste jaren van zijn leven geen beste relatie had met de vrouw met wie hij 55 jaar getrouwd was.