Ga naar Content
Noord-Holland

Politie zoekt met opmerkelijke advertentie nieuwe agenten: "U laat u mishandelen en schiet in de juiste richting"

3 april 2017, 16.15 uur · Aangepast 4 april 2017, 12.23 uur
Door: · Foto: Politie Alkmaar

ALKMAAR De politie in Alkmaar heeft gisteren op Facebook met een erg opmerkelijke advertentie laten weten op zoek te zijn naar nieuwe agenten. In de post, die inmiddels offline is gehaald, valt te lezen dat nieuwe aanwas aan wel héél bijzondere eisen moet voldoen.

In het rijtje van competenties die sollicitanten in huis moeten hebben, staat bijvoorbeeld: "U laat u mishandelen want dat hoort bij het werken bij de politie." 

Ervaring met hard rijden?
Enkele andere voorbeelden: "U schiet in de juiste richting", "U heeft ervaring met te hard rijden want u moet waar u ook zit binnen 15 minuten ter plaatse zijn", "U schrijft op jaarbasis 1 bekeuring" en "U kunt tegen negativiteit want u zult het nooit goed doen". 

Het bericht is door Politie Alkmaar gepost in een jolige bui, als je de statusupdate mag geloven. Als gemoedstoestand staat er bij het bericht 'feeling funny'. 

Geïnteresseerden die voldoen aan de genoemde criteria wordt gevraagd om snel een reactie achter te laten. De oproep wordt afgesloten met "Bedankt voor de interesse! Vriendelijke groet Politie Alkmaar". 

Politie: advertentie was grapje
Een woordvoerster van de politie laat in een reactie aan NH Nieuws weten dat de advertentie 'als grapje was bedoeld'. Hij is geplaatst door het social mediateam van de politie, dat op deze manier aandacht wil vragen voor de zogenaamde volgdag van morgen, aldus de woordvoerster. 

"De advertentie laat de cynische kant van het vak zien", vindt zij. "Later is besloten het bericht er weer af te halen, de humor was niet helemaal gepast." De politie Alkmaar is overigens niet op zoek naar nieuwe medewerkers.

De politiemensen die het bericht online hebben gezet, hoeven niet te vrezen voor hun baan, zegt de woordvoerster. "Er wordt met ze gesproken, maar daar zitten niet dat soort consequenties aan." Het gesprek wordt gevoerd om te zorgen 'dat het in het vervolg op een andere manier gaat', sluit ze af.