Ga naar Content
Noord-Holland

Vandalen sturen geld naar voetbalclub na vernielingen: "Er lag een drol op de middenstip"

30 maart 2017, 14.28 uur · Aangepast 30 maart 2017, 17.24 uur
Door: · Foto: SV 's-Graveland: Bewakingsbeelden

'S-GRAVELAND Leden van voetbalclub SV s'-Graveland stonden wel even te kijken toen ze hun sportcomplex aantroffen nadat vandalen er hun gang waren gegaan. Eerder deze maand werden het kunstgrasveld en de tribunes flink toegetakeld met uitwerpselen en verf. Kort geleden ontving de club een anonieme brief met geld en een spijtbetuiging van de mogelijke daders.

De vandalen hebben het in de nacht van vrijdag 10 maart op zaterdag 11 maart behoorlijk bont gemaakt. Het kunstgrasveld en de tribunes zijn beklad met verf, op de dug-out is een grove tekst geschreven, op de middenstip is een klont gras neergegooid en heeft iemand vervolgens zijn behoefte gedaan. "Er lag een drol op de middenstip", zegt bestuurslid André Janmaat van SV 's-Graveland tegen NH.

"Er staat in de brief dat het een beetje uit de hand is gelopen, dat ze het betreuren en hopen met het bedrag de schade te vergoeden." Het geld dat in de brief zat is echter niet genoeg om de schade te vergoeden. Hoeveel geld naar de voetbalclub is opgestuurd, wil SV 's-Graveland niet kwijt en hoe hoog de rekening van de schade is, moet nog blijken.

Aanzienlijke schade
Dat het om een aanzienlijk bedrag gaat staat wel vast. "We hebben een gespecialiseerd bedrijf moeten inzetten om ons sportcomplex weer op te knappen."

abc5media_youtube_0

Om te achterhalen wie verantwoordelijk is, heeft de club bewakingsbeelden op YouTube geplaatst en op Facebook gedeeld. Op de beelden is te zien dat de vandalen het sportcomplex binnendringen. Vanwege de tekst die op de dug-out was geschreven, verdenken ze leden van voetbalclub VV Nederhorst van het vandalisme. 

Emotionele pijn
Het verspreiden van de beelden heeft echter nog geen vruchten afgeworpen. "We hebben Nederhorst gevraagd om de kosten op zich te nemen. Maar die club heeft aangegeven dat ze de daders niet herkennen."

Nu hoopt SV 's-Graveland dat iemand zijn mond voorbij praat, want deze daad doet hen niet alleen pijn in de portemonnee. "Er was ook veel emotionele pijn bij vrijwilligers die constant bezig zijn met het opknappen en schoonhouden van het complex. Die maken het de hele week mooi en dan krijg je ineens dit."