Ga naar Content

Chinees restaurant Akersloot weer open na heftige brand: ''Achter de wolken schijnt de zon''

AKERSLOOT Voor Karel en Fong Cheung uit Akersloot breken eindelijk weer betere tijden aan. Hun Chinese restaurant Flying Dragon werd vorig jaar door brand verwoest. Volgende week kunnen alle gasten weer genieten van hun Kantonese specialiteiten. ''We zijn blij dat we eindelijk weer onze gasten kunnen verwelkomen.''

Een grote brand verwoestte vorig jaar voor een groot deel Chinees restaurant Flying Dragon in Akersloot. De brand begon bij een woonhuis naast het restaurant en sloeg over naar het pand van Karel en Fong Cheung. Het restaurant bleef daarna een jaar gesloten. "Ik denk niet vaak meer aan de brand, maar af en toe nog wel. In het leven gebeuren onverwachte dingen die alles in één keer kunnen veranderen. Maar we kijken nu naar de toekomst", vertelt eigenaar Karel Cheung. 

Lees ook: Voorlopig geen Kantonees in Akersloot na brand: "Het was m'n baby"

In het restaurant wordt nog druk gewerkt om alles op tijd af te krijgen voor de opening. De gloednieuwe keuken wordt ingericht en schoongemaakt. Ook komt er een nieuw interieur en menukaart waarbij het accent ligt op de Kantonese keuken. "We hebben nu ook een Pekingeendproeverij en gasten kunnen nu ook kleine porties bestellen."

Zon
Dit weekend wordt er eerst proefgedraaid, dat is nodig om vertrouwd te raken met de nieuwe keukenapparatuur. Daarna is iedereen weer welkom. Karel en Fong popelen om weer te beginnen. "We hebben onze gasten en kennissen gemist", vertelt Karel Cheung. "Jullie zeggen altijd 'achter de wolken schijnt de zon', maar je moet er wel geduld voor hebben."

Foto: NH/Tom Jurriaans