Ga naar Content
Noord-Holland

Zesde verdachte aangehouden in 'vergismoord' Djordy Latumahina

30 maart 2017, 12.16 uur · Aangepast 30 maart 2017, 12.26 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM De politie heeft een zesde verdachte aangehouden in de zogenoemde 'vergismoord' op de Amsterdammer Djordy Latumahina.

De politie vermoedt dat onder de deze week gearresteerde verdachten één van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto zitten. Naar een tweede schutter wordt nog gezocht, zei een politiewoordvoerster vanochtend na een bericht hierover in De Telegraaf.

Veel tips
De politie toonde dinsdagavond beelden van de schutters en de bestuurder in het tv-programma Opsporing Verzocht. Eerder die dag had de recherche al vijf verdachten in de zaak opgepakt. Tijdens de uitzending kwamen er bij de politie al direct veel tips binnen.

Lees ook: Moord op dj Djordy Latumahina (31) was een vergissing

De man die woensdag is opgepakt is een 44-jarige Hagenaar. De politie heeft zijn woning doorzocht. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de veroordeling van de daders.

Dochtertje
De 31-jarige dj werd op 8 oktober in zij auto onder vuur genomen in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke. Zijn dertigjarige vriendin raakte levensgevaarlijk gewond. Hun dochtertje van twee zat achterin en bleef ongedeerd.

Lees ook: Vriend crimineel: Kogels die Djordy vermoordden, waren voor mij

Inmiddels is duidelijk dat Latumahina niet het beoogde slachtoffer was. Het vermoedelijke liquidatiedoelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed net als het slachtoffer in een Mini Cooper. De man is inmiddels verhuisd.