Ga naar Content

Omwonenden A9 vrezen grote hinder bij sloop in juni

BADHOEVEDORP Vanwege werkzaamheden wordt er de komende weken veel verkeershinder verwacht op de A9 rondom Badhoevedorp. Toch is dat voor omwonenden wel hun laatste zorg. Zij zijn veel ongeruster over de sloop van de oude A9, die in juni van start gaat.

Over krap twee weken wordt de nieuwe snelweg in gebruik genomen en wordt de oude A9 definitief afgesloten. De angst heerst dat dit veel hinder met zich mee gaat brengen. Omwonenden vinden dat ze erg laat of te weinig worden geïnformeerd en dat de plannen rondom de sloop maar onduidelijk zijn. 

Lees ook: Nieuwe A9 bijna klaar, maar komende tijd nog veel hinder

"We maken ons zorgen over de schade aan onze huizen. Er ligt een berg aan zand, gaat het verzakken? Wat gebeurt er met het grondwaterpeil?", vraagt Hannie Toussaint zich af. "Wij zijn leken en totaal niet bouwkundig onderlegd. Tot op heden hebben we niks gehoord van Rijkswaterstaat."

Bijeenkomst
Rijkswaterstaat snapt de zorgen van de bewoners, maar zegt veel te doen om de vragen van de Badhoevedorpers te beantwoorden. "We hebben informatieochtenden waar bewoners kunnen komen. Op het moment dat we écht met de sloop aan de gang gaan, zullen we hier regelmatig bijeenkomsten over houden. Er is nu nog te veel onduidelijk."

Lees ook: Gewoon omdat het kan: een feestje op de snelweg

De grote sloop van de A9 zal waarschijnlijk in juni van start gaan, ná het feest dat eerst nog met het dorp wordt gevierd op de oude snelweg. "Rijkswaterstaat heeft nog even de tijd", zegt omwonende Piet Bouwhuis. “Maar ze hebben wel bij het een en ander verstek laten gaan, dus dat moeten ze nu een keer gaan goedkomen."

abc5media_video_0

Foto: NH / Eline Boshuizen