Ga naar Content
Noord-Holland

Zaandamse tieners opgepakt na pochen met wapenarsenaal op YouTube

29 maart 2017, 18.41 uur · Aangepast 29 maart 2017, 23.19 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZAANDAM Vier jongens uit Zaandam zijn vanochtend opgepakt omdat ze in een video YouTube pronkten met een flink wapenarsenaal.

De politie kreeg een tip binnen over een video waarin jongeren met onder meer een ploertendoder, een taser en meerdere vuurwapens te zien waren.

Bij het bekijken van de video bleken meerdere agenten en gemeentelijk handhavers de jongeren in de video te herkennen. Daarop werd onmiddellijk een onderzoek gestart.

Vier adressen 
Dat onderzoek kreeg vanochtend een vervolg, toen de politie gelijktijdig op vier adressen op bezoek ging. Daarbij werden de vier jongeren, allen tussen de 16 en 18 jaar oud, aangehouden.

De wapens uit de video werden niet gevonden, wel troffen agenten een imitatievuurwapen, een bivakmuts en mogelijk gestolen goederen aan. Het onderzoek wordt voortgezet.

Vijfde aanhouding
Op één van de adressen heeft de politie een tweede aanhouding verricht. Toen een familielid van één van de verdachten uit de video probeerde te voorkomen dat hij werd aangehouden, werd dat familielid zelf ook in de boeien geslagen en meegenomen.

De politie wil niets zeggen over de identiteit van de aangehouden verdachten. Diverse media melden dat het mogelijk gaat om jongeren uit een clip van de Zaandamse rapper C-Jay. In die clip, behorend bij het nummer BOA (Bellen Of Appen), tonen jongeren een vuurwapen en een taser.

Video #296101