Noord-Holland

Ook Italië te sterk voor Oranje

29 maart 2017, 00.38 uur · Aangepast 29 maart 2017, 01.33 uur
Door: · Foto: ANP/Koen van Weel

AMSTERDAM Nadat het Nederlands elftal zaterdag met 2-0 werd geklopt door Bulgarije, bleken vanavond ook de Italianen te sterk voor Oranje. Interim-bondscoach Fred Grim, die het stokje van de ontslagen Danny Blind overnam, zag zijn ploeg met 1-2 verliezen.

Oranje kwam na tien minuten fortuinlijk op voorsprong. Na een schot van Quincy Promes rolde de bal via het been van Alessio Romagnoli achter de 18-jarige doelman Donnarumma, die de voorkeur kreeg boven Gianluigi Buffon (39).

Vergeleken met Blinds basisopstelling tegen de Bulgaren had Grim de ploeg op vier plekken gewijzigd. In plaats van Ajacied Matthijs de Ligt, die bij de 1-0 van de Bulgaren blunderde, zette Grim Lazio Roma-speler Wesley Hoedt centraal in de defensie.

Dat pakte ook niet goed uit: ruim een minuut na het eigen doelpunt van Romagnoli kopte Hoedt de bal in de voeten van Éder. De aanvaller twijfelde niet en verschalkte Zoet met een hard en geplaatst diagonaal schot.

In het vervolg van de eerste helft was de grootste kans voor Martins Indi, die uit een hoekschop op de lat kopte. Nog voor rust tikte centrale verdediger Bonucci de bal van dichtbij achter Zoet, nadat de keeper een eerdere inzet op het nippertje had gered.

In de tweede helft speelde Oranje stabieler, maar bleek het niet in staat de Italianen onder druk te zetten. Onder andere Louis van Gaal en Clarence Seedorf, die voor aanvang tot bondsridder van de KNVB werd benoemd, zagen dat de eerste en waarschijnlijke laatste interland van bondscoach Fred Grim in een nederlaag eindigde.