Ga naar Content
Noord-Holland

Tunnelleed: slechts twee banen Schipholtunnel open voor ochtendspits

29 maart 2017, 09.03 uur · Aangepast 30 maart 2017, 00.18 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

SCHIPHOL Gisteravond leek erop dat dit niet ging lukken, maar vanmorgen in alle vroegte zijn er toch nog twee rijstroken in de Schipholtunnel (A4) richting Den Haag open gegaan. Omdat het maar 2 van de 6 rijstroken zijn staat er wel al file.

De tunnelbuis werd maandagmiddag afgesloten omdat er brand in een vluchtgang was ontstaan. De brand was snel geblust, maar zorgde wel voor veel schade. Om camerasystemen, vluchtroutes, ventilatie en verlichting werkend te krijgen, moesten 70 kabels worden vervangen. 

Lees ook: Tunnelleed: Schipholtunnel toch niet open voor avondspits

Onmiddellijk werd begonnen met de reparaties, maar dat gaat minder voorspoedig dan verwacht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er gisteren twee banen heropend zouden worden, maar dat ging niet door omdat de ventilatoren in de tunnel nog niet naar behoren werken.

Cruciaal
"Deze zijn cruciaal bij brand, die kan ontstaan bij een botsing in de tunnel", schrijft Rijkswaterstaat. "Als de lucht niet afgevoerd kan worden, kan dat voor mensen in de tunnel cruciaal zijn. Daarom is besloten de tunnel nog niet (gedeeltelijk) open te stellen." 

Het beperkt openstellen van de tunnel betekent dat de eerder genoemde omleidingsroutes blijven gelden. Zo wordt verkeer aangeraden gebruik te maken van de A5, A9 en N232. 

Ah kijk nou eens, wat een mooi gezicht. Overigens: verwacht niet dat je er filevrij doorheen kunt; het zijn maar 2 rijstroken. #A4 #tunnel ? pic.twitter.com/CDzWi6xog7

— VID (@vid) March 29, 2017