Ga naar Content
Noord-Holland

Zara (7) verkoopt zelfgeplukte narcissen voor Giro555

29 maart 2017, 00.06 uur
Door: · Foto: NH/Hasan Coskun

DE RIJP De 7-jarige Zara Grossouw uit De Rijp wil arme kinderen in Somalië, Jemen, Zuid-Soedan en Nigeria graag een beter leven geven. Daarom verkoopt ze tot 2 april zelfgeplukte narcissen, om de opbrengst vervolgens op Giro555 te storten.

Zara wilde eerst haar eigen spulletjes verkopen, totdat haar moeder Brenda met het idee kwam om de narcissen op hun landje in de polder te plukken en te verkopen. "Ik vind het heel erg dat mensen honger en dorst hebben", schrijft ze op de website. 

Lees ook: Noord-Holland zet zich in voor slachtoffers van hongersnood in Afrika

Om bij de bloemen te komen, moet ze eerst met een bootje het water oversteken. Als ze daar genoeg narcissen heeft geplukt, gaat ze terug naar huis om ze in te pakken. 

'Misschien twee kinderen helpen'
Eenmaal gebundeld gaat ze langs de deuren om de boeketjes te verkopen. Op haar actiepagina schrijft Zara dat ze 35 euro hoopt op te halen, het bedrag waarmee ze één kind kan helpen. "Heel misschien lukt het wel om 70 euro op te halen en zo twee kinderen te helpen."

Het lijkt erop dat dankzij Zara straks meer kinderen kunnen worden geholpen, want de kleine meid heeft inmiddels 102 euro opgehaald.