Ga naar Content

Buurtbewoners geschrokken na nacht vol autobranden in Zaandam: "Amper een oog dicht gedaan"

ZAANDAM Afgelopen nacht werd Zaandam opgeschrikt door maar liefst vier verschillende autobranden. Buurtbewoners zijn geschrokken. De angst is aanwezig dat hun voertuig zomaar eens de volgende zou kunnen zijn.

"Kijk, ik heb m'n auto hier ook staan", vertelt een omwonende. "Ik heb vannacht amper meer geslapen, uit angst voor die van mij. Dat is toch wel m'n allesie." Een paar straten verderop heerst hetzelfde gevoel. "Mijn auto staat tegen m'n gevel. Voor hetzelfde geld vliegt m'n huis in de fik, en ik ben wel alleen."

Lees ook: Pyromaan teistert Zaandam: meerdere autobranden door de stad

In totaal raakten zes auto's beschadigd. Een daarvan was de bestelbus van Hasan Sarac. Zijn andere auto, die naast de bus stond, kon hij nog weghalen, maar de bestelbus is totaal verwoest. "Ik heb die bus nodig, omdat ik stukadoor en tegelzetter ben. Dit is niet leuk. Die bus is mijn 'kist voor brood', daar verdien ik m'n geld mee."

Heftig
Een paar straten verderop zit ook Precious Pischedda met een zwaar beschadigde wagen. "Mijn hart begon hard te bonken, want ik wist niet wat er aan de hand was. Ik vond het heel heftig." 

De politie gaat ervan uit dat de branden zijn aangestoken en onderzoekt of ze verband met elkaar houden. Er is tot op heden nog niemand aangehouden. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Foto: NH Nieuws / Floris Roubos