Ga naar Content
Noord-Holland

Hitkrant-posters van Dolly Dot Esther Oosterbeek per ongeluk vernietigd: "Dat was balen"

28 maart 2017, 22.17 uur · Aangepast 29 maart 2017, 09.14 uur
Door: · Foto: ANP Kippa/Hitkrant.nl

NOORD-HOLLAND Decennia lang werden de muren van talloze tienerkamers behangen met posters uit de Hitkrant. Tot nu, want de laatste papieren editie ligt vandaag in de winkel. Het tijdschrift, dat 40 jaar geleden begon als een krant en tegenwoordig meer een lifestyle-magazine voor jonge meiden is, gaat digitaal verder.

Waren het in de jaren negentig de Backstreet Boys, de Spice Girls, 3T (de neefjes van Michael Jackson) en spierbundel Peter Andre die de muren van menig jongens- en meisjeskamer sierden, in de jaren tachtig waren het de Dolly Dots die vele jongensharten op hol deden slaan.  

Lees ook: Dolly Dots maken voorjaarstournee

"De Hitkrant is een soort jeugdsentiment", zegt Dolly Dot Esther Oosterbeek tegen in NH Spitstijd. Met Angela Groothuizen, Ria Brieffies, Patty Zomer, Anita Heilker en Angéla Kramers stond ze in de jaren tachtig 'bijna wekelijks' in het tijdschrift. 

'Altijd leuke posters'
Hoewel de meiden er niet allemaal altijd even goed op stonden, was Oosterbeek meestal tevreden met het resultaat. "We hadden altijd leuke posters, moet ik zeggen." Ze heeft de posters altijd bewaard, maar onlangs is haar Hitkrant-archief op knullige wijze verloren gegaan.

"Mijn spullen stonden opgeslagen op een zolder bij mensen van wie het huis werd ontruimd, dus die zijn door de gemeente vernietigd. Dat was balen, want ik had een mooie verzameling."