Ga naar Content

Rogier (12) mag niet mee doen aan The Voice Kids: "Te veel opgetreden"

BROEK IN WATERLAND De 12-jarige Rogier Baris uit Broek in Waterland speelt de sterren van de hemel als een van de Ciskes in de musical Ciske de Rat. Helaas mag hij van de wet maar 24 keer per jaar optreden. Dat heeft hij al gedaan in de musical en dus is zijn kans op winst in The Voice Kids verkeken.

Rogier was al ver doorgedrongen in de voorrondes van de talentenjacht op RTL4, toen hij ineens een telefoontje kreeg. "Ze zeiden dat ik wel door was naar de volgende ronde, maar geen speeluren meer had", vertelt hij aan NH. En daarmee is zijn The Voice-avontuur ten einde gekomen. 

De jonge zanger zit in het laatste jaar van de basisschool en volgens de juf had het qua werk makkelijk gekund. Maar de wet is onverbiddelijk en dus zal hij de laatste maanden van het schooljaar nog gewoon met zijn neus in de boeken moeten.

Stuk
Bijzonder is dat Danny de Munk, die als kind ook Ciske de Rat speelde, precies hetzelfde is overkomen. In het programma Sonja op maandag vertelde hij 33 jaar geleden dat de wet zijn carrière kapot maakte. 

Rogier en zijn klasgenoten balen natuurlijk enorm van het nieuws, want als Rogier tot de eindronde van The Voice Kids was doorgedrongen, hadden zijn klasgenoten meegemogen naar de opnames. Rogier mag nu alleen nog maar meedoen met de eindmusical op school. 

Foto: