Ga naar Content
Noord-Holland

Moord op dj Djordy Latumahina (31) was een vergissing

28 maart 2017, 14.43 uur · Aangepast 28 maart 2017, 16.27 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De recherche gaat er nu vanuit dat de liquidatie van de 31-jarige Djordy Latumahina in oktober een vergissing was. Vanochtend zijn vijf verdachten aangehouden bij verschillende invallen in de regio.

Het scenario dat het om een persoonsverwisseling ging, kwam al snel in het onderzoek naar voren. Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg zei in oktober vorig jaar dat er al ernstig rekening mee gehouden werd.

Vanavond zullen er in Opsporing Verzocht beelden van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto getoond. 

Lees ook: Amsterdamse politie houdt ernstig rekening met vergismoord in zaak-Latumahina

Djordy werd 8 oktober vorig jaar doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein. Hij zat in zijn auto met zijn vriendin en 2-jarige dochter toen hij onder vuur werd genomen. Zijn vriendin raakte ernstig gewond, zijn dochtertje bleef ongedeerd. 

Lees ook: Vriend crimineel: Kogels die Djordy vermoordden, waren voor mij

Latumahina, van Molukse afkomst en geboren in Ede, timmerde al enige jaren aan de weg met zijn eigen bedrijf Concept385. Met het bedrijf ontwikkelde hij feestconcepten en hielp hij clubs met de marketing van hun evenementen. Ook was hij actief bij club Bitterzoet als programmeur en stond hij als DJ $OLO ook zelf regelmatig achter de draaitafel.