Ga naar Content
Noord-Holland

Vermiste Sabrina Oosterbeek (30) mogelijk slachtoffer van misdrijf

27 maart 2017, 20.27 uur · Aangepast 27 maart 2017, 20.44 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM (AT5) De 30-jarige Sabrina Oosterbeek uit Amsterdam is mogelijk slachtoffer geworden van een misdrijf. De vrouw is sinds drie weken vermist. De politie brengt nu camerabeelden naar buiten in de hoop op meer informatie, want sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Op de beelden is te zien dat Sabrina in de nacht van 7 op 8 maart uit haar woning vertrekt. De beelden zijn van een camera in de lift van de flat Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost. "Dit is echt het laatste wat we van haar hebben en daarom maken we ons ook zoveel zorgen over wat er mogelijk met haar gebeurd is. Er is geen teken van leven meer geweest sinds haar verdwijning en daarom houden we er rekening mee dat ze slachtoffer is geworden van een misdrijf", zegt een politiewoordvoerder.

Lees ook: Sabrina ging boodschappen doen, maar kwam nooit thuis

De videobeelden zijn een belangrijk aanknopingspunt voor de recherche. Hierop is namelijk een opvallende fiets te zien, zegt de woordvoerder: "Het gaat om een sportieve zwarte fiets. Het achterwiel van de fiets is rood en het voorwiel is blauw. Wij willen natuurlijk weten of die fiets mogelijk ergens is gezien."

Vermissing week later gemeld
De familie van Sabrina trok begin vorige week aan de bel met een oproep op Facebook. De politie vraagt vandaag opnieuw aandacht voor de zaak: "We zijn al een tijdje bezig met haar vermissing. Ze is natuurlijk verdwenen in de nacht van 7 op 8 maart. Op 15 maart is haar vermissing bij ons gemeld. Toen hebben we met toestemming van haar familie haar foto en vermissing gemeld op politie.nl. Dat heeft nog geen nieuwe informatie opgeleverd. Onze zorg groeit dus, vandaar dat we er breder aandacht voor vragen."

Vanmiddag is de politie gestart met flyeren in de omgeving van Sabrina's woning. De politie vraagt mensen die meer weten van de verdwijning of informatie hebben over de opvallende fiets direct contact op te nemen.

Wie heeft de vermiste 30-jarige Sabrina Oosterbeek nog gezien na 8 maart? Dit zijn de laatste beelden van haar. https://t.co/2miv9HEG3z pic.twitter.com/DXes74PGA9

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 27 maart 2017