Ga naar Content
Noord-Holland

Schipholtunnel nog zeker tot morgenavond dicht

27 maart 2017, 19.23 uur · Aangepast 27 maart 2017, 23.39 uur
Door: · Foto: HFV Photo Services

SCHIPHOL De Schipholtunnel in de richting Den Haag is nog zeker tot morgen na de avondspits dicht. Eerder vandaag was er een brandje in een vluchtgang die Rijkswaterstaat noopte tot het sluiten van de tunnel.

De afsluiting zorgt momenteel voor een zware avondspits rondom Amsterdam. Verkeer richting Den Haag is in groten getale gestrand voor de afgesloten tunnelbuis. Zij zullen in tegengestelde richting worden weggeleid. 

Lees ook: Schipholtunnel dicht door brand

Wie nog niet voor de tunnel staat, krijgt het advies om te rijden via de A5 en de A9. Omdat veel automobilisten via de N232 omrijden, is het op die weg tussen Haarlem en Amstelveen veel drukker dan gebruikelijk. Mensen die vanuit het noorden naar Schiphol willen rijden, wordt aangeraden met de trein te gaan. Na de spits kan omgereden worden via de A5.

Rook
Omdat er flink wat rook is vrijgekomen, zal de tunnel daarna moeten geventileerd en de schade worden geïnventariseerd. Daarna wordt pas begonnen met de reparatie van de schade, een klusje dat vermoedelijk pas morgen na de avondspits klaar is. Richting Amsterdam is de tunnel wel geopend. 

"Ik weet nog waar ik toen was..." #Schipholtunnel #A4 pic.twitter.com/HTCQ8n1E0z

— ANWBverkeer (@ANWBverkeer) March 27, 2017

Verkeer in de regio Amsterdam moet rekening houden met een zware avondspits. De Schipholtunnel is dicht ri Den Haag. Omleiding via #A9 #A5

— RWS verkeer (@RWS_verkeer) March 27, 2017

De #A4 Schipholtunnel is naar verluid op zijn VROEGST MORGEN NA DE AVONDSPITS OPEN richting Den Haag....

— ANWBverkeer (@ANWBverkeer) March 27, 2017

Amsterdamse #avondspits gaat héél beroerd worden. Snelwegen nu al overbelast en Schipholtunnel blijft hele spits DICHT. #infarct pic.twitter.com/FI59wj4AqO

— VID (@vid) March 27, 2017