Ga naar Content

Buurman vindt Paulien (53) dood in haar flat: "Ze was erg eenzaam"

ZAANDAM De vrouw die gisteren dood gevonden werd in haar flat in Zaandam lijkt een gewelddadige dood te zijn gestorven, laat de politie weten. Veel bewoners van de flat kennen haar als een rustige, eenzame vrouw.

"We zetten wel eens het vuilnis voor haar buiten als dat te zwaar was", laat een buurman weten aan NH. Afgelopen jaar stierven de man en moeder van de 53-jarige Paulien. Sinds die tijd was zij erg op zichzelf. Flatbewoners weten te vertellen dat ze net weer wat meer onder de mensen kwam.

Lees ook: Vrouw (53) dood in woning aangetroffen: politie gaat uit van misdrijf

Gisteren werd ze gevonden toen een buurman haar bij toeval door het keukenraam op de grond zag liggen. "Ze lag met haar armen gekruist over elkaar." De onderburen melden dat ze gestommel hebben gehoord, maar omdat de flat wel vaker gehorig is, gingen er niet meteen alarmbellen rinkelen. Een andere buurman, die anoniem wil blijven, laat weten dat hij een lange kale man zag langslopen op de galerij. "Ik had hem nog nooit gezien en je kan nergens naartoe als je hier loopt, want de lift is de andere kant op."

De politie doet ook vandaag onderzoek naar de dood van de vrouw. Een eerdere oproep voor getuigen heeft nog geen tips opgeleverd.

Foto: NH/Mischa Korzec