Ga naar Content

Anti-islamspandoeken bij bouwplaats moskee

WEESP Op de bouwplaats van de Assoenatmoskee aan de Nijhoffstraat zijn vannacht spandoeken opgehangen tegen die bouw. "Islam = terreur", zo stond er onder meer.

Van onze redactie Gooi en Vecht.

Op andere spandoeken en bordjes, die aan de hekken van de in aanbouw zijnde moskee waren opgehangen, stond geschreven: "Stop de bouw. Kom in verzet", "De Koran is vergif" en "Vrijheid eindigt waar de islam begint". De leuzen werden vroeg in de morgen door buurtbewoners ontdekt, zo meldt mediapartner WeesperNieuws. Bouwvakkers haalden de spandoeken snel na aankomst vroeg in de morgen weg.

Inmiddels heeft de Facebookgroep Pegida Nederland op haar pagina ook foto's van de actie geplaatst. "Stop de bouw van de moskee pal naast een christelijke basisschool!! Steeds meer mensen komen hiertegen in verzet, wij prijzen dit soort acties dan ook zeker", schrijft de groep. 

Verwerpelijk
Waarnemend burgemeester Bas Jan Van Bochove reageert schriftelijk. "Een dergelijke actie waarbij een groepering in onze samenleving publiekelijk te schande wordt gemaakt, en waarbij terreur en Islam onlosmakelijk met elkaar verbonden wordt, vind ik verwerpelijk. In Weesp wonen en leven mensen met verschillende opvattingen en geloofsovertuigingen al jarenlang verdraagzaam met elkaar. Laten we dit vooral met elkaar in stand houden en elkaar met respect en verdraagzaamheid blijven ontmoeten en met elkaar omgaan.”  

De politie is een onderzoek gestart naar wie de doeken heeft opgehangen. Getuigen worden gezocht. Die kunnen bellen met 0900-8844.