Ga naar Content

Verwachte verkeerschaos blijft uit: N-wegen wel problematisch

AMSTERDAM De verwachte verkeerschaos die vanwege werkzaamheden op de A1 was verwacht, is vandaag uitgebleven. Zowel rond Amsterdam als Utrecht was het relatief rustig, zegt Rijkswaterstaat. Op enkele N-wegen stonden automobilisten vandaag wel geregeld stil.

Er werd gewaarschuwd voor verkeersproblemen, omdat de snelweg A1 tussen Diemen en Muiderberg tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten is. Gisteren leidde dat tot een verkeerschaos.

Lees ook: Chaos compleet rond knooppunt Diemen door afsluiting A1

"Zondag was er minder verkeersaanbod. Op de omleidingsroute was het wel drukker dan normaal, maar grote problemen waren er niet", aldus Rijkswaterstaat.

Lees ook: Weekend vol werk aan de weg: een overzicht

Automobilisten die op de N236 richting Weesp reden stonden wel weer geregeld stil. Volgens Paul Overbeek van de VerkeersInformatieDienst (VID) weer vanwege het negeren van het advies om om te rijden. "Mensen proberen altijd weer de kortste route te nemen."

Strandfiles
Ook vanuit Zandvoort reed in de namiddag een hoop verkeer vanaf het strand weer naar huis. Deze 'strandfiles' ontstonden op de N200.

Op de A9 waren er volgens de ANWB problemen omdat de Wijkertunnel was afgesloten voor onderhoud. Het verkeer moest omrijden via de vernieuwde Velsertunnel op de A22.

Lees ook: VIDEO: Dronebeelden van wegwerkzaamheden A1