Ga naar Content
Noord-Holland

Blind 'nog best strijdbaar' vooraf aan gesprek met KNVB

26 maart 2017, 12.18 uur · Aangepast 26 maart 2017, 12.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erwin Spek

AMSTERDAM Danny Blind geeft aan niet uit eigen beweging op te stappen als bondscoach. Hij praat vanmiddag met de KNVB over zijn toekomst.

"Als de KNVB geen andere beslissing neemt, dan ben ik dinsdag nog bondscoach", zei Blind met het oog op de oefeninterland tegen Italië overmorgen. "Ik sta er nog wel steeds achter dat ik me ga beraden en alles een beetje rustig op een rijtje wil zetten", liet hij vanochtend op het vliegveld van het Bulgaarse Sofia weten. 

Lees ook: WK ver weg na wanprestatie Oranje tegen Bulgarije

Na de dramatische 2-0 nederlaag tegen Bulgarije gisteravond klonk hij minder optimistisch. "Dat trek ik me aan", zei hij over de ontluisterende wedstrijd. "Dan is het logisch dat je jezelf een spiegel voor gaat houden."

Gesprek
"Het lijkt me duidelijk dat we goed moeten praten", zei Jean-Paul Decossaux, de commercieel directeur van de nationale voetbalbond, vandaag naar aanleiding van de wedstrijd. Blind en de bond gaan vanmiddag om de tafel. 

"Ik heb ook mijn verantwoordelijkheid en ben ook nog best strijdbaar", zegt de veel bekritiseerde bondscoach voorafgaand aan wat ongetwijfeld een pittig gesprek gaat worden.