Ga naar Content
Noord-Holland

Rijkswaterstaat verwacht ook zondag drukte door dichte A1

25 maart 2017, 23.18 uur · Aangepast 25 maart 2017, 23.31 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

AMSTERDAM Het was vandaag chaos op de wegen rondom Diemen en Amsterdam. Zondag wordt het niet veel beter. De A1 is tussen Diemen en Muiderberg tot maandagochtend 05.00 uur dicht. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers goed voorbereid op pad te gaan en de aangegeven omleidingsroute op de snelweg naar Utrecht te volgen.

Automobilisten worden geacht om te rijden via de A2, A12 en A27. Daar werd het vandaag echter ook druk. Verschillende evenementen waren volgens Rijkswaterstaat de oorzaak en dus gingen veel mensen er met het mooie weer op uit.

Lees ook: Chaos compleet rond knooppunt Diemen door afsluiting A1

Rond Utrecht stroopte het verkeer op omdat veel mensen naar het evenement Comic Con wilden en ook op de A2 liep het vast. Veel automobilisten kozen vervolgens voor een route binnendoor, maar dat bleek niet sneller. Ook daar liep het verkeer stil te liggen. Rijkswaterstaat riep automobilisten op deze wegen te mijden.

Lees ook: Weekend vol werk aan de weg: een overzicht

Wie over de A9 en N236 via Weesp naar Hilversum wilde, had meer dan een uur vertraging. Bij Driemond was er geen doorkomen aan en liepen mensen over de snelweg en de afrit. Op beelden van de VerkeersInformatieDienst (VID) was te zien automobilisten soms achteruit reden op de vluchtstrook.

Lees ook: VIDEO: Automobilisten zorgen voor gevaarlijke situaties op A9

Vanuit Amersfoort/Almere is de A1 richting Amsterdam overigens wel gewoon open voor verkeer.