Ga naar Content
Noord-Holland

Ook horecatycoon Won Yip afgetapt voor illegale weddenschappen

25 maart 2017, 13.16 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Niet alleen oud-topvoetballer Patrick Kluivert, maar ook de Amsterdamse horeca-ondernemer Won Yip heeft weddenschappen afgesloten bij een illegaal goksyndicaat. Justitie heeft hem afgeluisterd, maar nooit vervolging ingesteld, zegt Yip tegen AT5.

Yip kwam in zijn horecabedrijven in contact met de mannen achter het goksyndicaat. Hij zette per keer een paar honderd euro in.

"Ik ben niet met onderwereldfiguren in contact gekomen", zegt Yip. "Wie heeft er nou nooit een weddenschap afgesloten? Als je door rood rijdt, ben je toch niet meteen een crimineel? Wanneer als je als 18-jarige een pilletje slikt, ben je dan een crimineel?"

Lees ook: Goksyndicaat chanteert Patrick Kluivert

Yip zegt niet te weten of hij via hetzelfde goksyndicaat weddenschappen afsloot als Patrick Kluivert. Hij weet wel dat hij - in tegenstelling tot de oud-Ajacied - geen schuld heeft. "Nooit gehad ook." Yip ontkent de aantijging in de Volkskrant dat hij anderen in contact heeft gebracht met de criminele bende.

Underdog
Yip had geen favoriete club om op te gokken. Hij koos vaak voor de club die de hoogste quotering gaf. "Meestal de underdog dus." Uiteindelijk speelde hij naar eigen zeggen 'ongeveer quitte' met zijn weddenschappen.

Kluivert bouwde met zijn gokgedrag een miljoen euro schuld op. Vorig jaar resteerde nog een schuld van ruim 7 ton. Die zou gedeeltelijk als 'incasso-opdracht' zijn verhandeld in de onderwereld, schrijft De Volkskrant. Daardoor is nu, ook voor hem zelf, onduidelijk bij welke criminelen Kluivert een schuld heeft.